تأسیس و راه اندازی فن بازار مجازی منطقه ای و دایمی
فن بازار به معنای بازار فناوری، یعنی محلی برای عرضه و تقاضای(مبادلات) فناوری است. در بازار فناوری ، فنبازارها نقش واسطهای برای رساندن اطلاعات فناوری به "عرضهکنندگان"، "متقاضیان"، "کارآفرینان" و "سرمایهگذاران" را دارند. درضمن به ارائه مشاوره در خصوص مراحل انتقال فناوری میپردازد.
ظرایف موجود در انتقال فناوری لزوم ایجاد اطلاعرسانی صحیح، مشاوره و استانداردسازی مبادلات را بوجود آورد، که این نقش توسط فنبازارها ایفا میشود. در اصل فنبازار در نقش یک واسطه حرفهای در سطوح مختلف در کنار عرضهکنندگان (دانشگاهها، پژوهشگاهها و واحدهای تحقیق و توسعه صنایع) و متقاضیان فناوری (صنایع بزرگ، بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، سرمایهگذاران و حتی دانشگاهها) خواهد بود. با این تعریف میتوان گفت فنبازار در اصل یک بنگاه تخصصی معاملات فناوری است.
در این بازار، فروشندگان ایده، محصول و یا طرحهای فناورانه فرصت مییابند تا ایدهها و طرح های خود را به معرض نمایش گذاشته و برای آنها اقدام به بازاریابی نمایند. از طرفی این امکان نیز وجود دارد که متقاضیان فناوری نیز تقاضاهای خود را مطرح نموده و به این صورت قدرت انتخاب بالاتری در بین گزینهها داشته باشد.
به استناد ابلاغيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، به شماره 10433/91/دش مورخ 91/9/7 در خصوص اجراي اقدام ملي 18 از راهبرد كلان 1 و اقدام ملي 9،8 و 10 از راهبرد كلان 3 نقشه جامع علمي كشور و همچنين بر اساس حكم معاون محترم علمي و فناوري رييس جمهور به شماره 11/37439 مورخ 91/11/29 به پارك فناوري پرديس، مركز فنبازار ملي ايران مسئوليت «ساماندهي فنبازارهاي عمومي و ايجاد فنبازارهاي تخصصي در حوزههاي اولويت دار كشور» را بر عهده دارد.
بر همين اساس موضوع ايجاد فنبازارهاي منطقهاي و تخصصي در دستور كار مركز فنبازار ملي ايران قرار گرفته است. هدف از اين اقدام، تسهيل و تسريع در ارائه خدمات به جامعه دانشبنيان استانها بواسطه ايجاد دفاتر فن بازار منطقهاي است.رسيدن به اين هدف با مشاركت و تعامل سازنده همه نهادهاي مرتبط با علم و فناوري در سطح استان ميسر خواهد بود.
در واقع دفتر نمايندگي فنبازار ملي در گستره استاني بوده و بصورت متمركز در منطقه جغرافيايي خاص فعاليت دارد.سامانه اينترنتي اين دفتر از طريق آدرس اختصاصي در پورتال فنبازار ملي، قابل دسترسي ميباشد.
فن بازار هنوز در بسیاری از کشورها از جمله ایران مفهوم و جایگاه خود را نیافته است. در حوزه فناوری کشور فاقد چنین مرکز یا شبکه نظام مند برای ایجاد ارتباط و عمل نقل و انتقال فناوری هستیم و اگر هم بوده است در فضای مجازی و با سطح محدود ارتباطی بوده است. لذا تعریف یک الگوی مناسب و کارآمد تحت عنوان فن بازار فیزیکی که قابلیت شکل گیری، استقرار و عملیاتی شدن باشد ضروری بنظر می رسد. با این فرض که جامعه اقتصادی ایران در مرحله گذار از تحریمها و اجرائی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی با محوریت توسعه اقتصادی دانش محور در بهترین وضعیت از جنبه اجرائی شدن طرح های توسعه دانش بنیان می باشد ،خیل عظیم ایده، پتنت و محصول فناورانه با قابلیت تجاری سازی از یک سو و نیازمندیهای بازار فناوری از سوی دیگر ایجاب می نماید برای تبادل صحیح، شفاف و سریع فناوری و پاسخگویی به بازار وسیع و ارزشمند عرضه و تقاضای فناوری، احداث فضای فیزیکی مدرن و مجهزی به نام فن بازار مورد بررسی علمی قرار گیرد .